Hírek

 

A MOL Románia és az Erdély Mentőcsoport Csíkszék Egyesülete öt elektromos lépcsőjáró kerekesszéket adományoz a Hargita Megyei Mentőszolgálatnak a betegek szállítására

 

    • Ezzel az adománnyal a Hargita Megyei Mentőszolgálat jelentősen lerövidíti az orvosi ellátásra szoruló betegek szállításához szükséges időt.
    • A MOL Románia továbbra is támogatja a romániai egészségügyi rendszert, anyagi forrást biztosítva fontos orvosi berendezések beszerzéséhez.

Csíkszereda, 2022. augusztus 19. – A MOL Románia és az Erdély Mentőcsoport Csíkszék Egyesülete öt olyan elektromos lépcsőjáró kerekesszéket adományozott a mentőszolgálatnak, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy megkönnyítsék a betegek lépcsőn történő szállítását a mentőautóhoz. A több mint 83 000 lej értékű berendezések hozzájárulnak a betegek kórházba szállításához szükséges idő lerövidítéséhez és a szállítási folyamat egyszerűsítéséhez olyan épületekben, amelyekben a keskeny terek miatt nem lehetséges a betegek hordágyon történő szállítása.

Gyors és biztonságos szállítás

Az egyik legnagyobb kihívás, a mentőszolgálat személyzete számára, amely általában két főből áll (mentőautó-vezető és ápoló), az olyan járóképtelen betegek szállítása, akik lift nélküli vagy túl keskeny folyosókkal rendelkező épületekben élnek, mert ilyenkor lehetetlen a hordágyak használata. Ilyen helyzetben ahhoz, hogy a betegeket a lépcsőn leszállíthassák, a mentős személyzet a szomszédok vagy a járókelők segítségét kell igénybe vegye. Az elektromos lépcsőjáró kerekesszékek segítségével ez a művelet sokkal gyorsabban és kényelmesebben hajtható végre.

Az eszközöket az Erdély Mentőcsoport Csíkszék Egyesülete vásárolta meg a MOL Románia által biztosított forrásból, és már a Hargita Megyei Mentőszolgálat rendelkezésére állnak. A legmegfelelőbb felszerelés kiválasztása technikai szempontból, de orvosi szempontból is a Hargita Megyei Mentőszolgálat képviselői által ajánlott előírások szerint történt, hogy a lépcsőjáró kerekesszékek minél jobban megfeleljenek a beavatkozó személyzet és a betegek igényeinek.

A MOL Románia folytatja a romániai egészségügyi rendszer támogatását. A Hargita Megyei Mentőszolgálat munkájának támogatását megelőzően idén a Mentsétek meg a Gyermekeket szervezettel közösen egy másik sikeres projekt keretében orvosi műszereket és korszerű berendezéseket adományoztak az ország több gyermekkórháza és gyermekgyógyászati osztálya számára. Az eszközöket a temesvári, a Pitești-i, a brassói gyermekkórházaknak és a gyurgyevói (Giurgiu), a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi kórházak gyermekgyógyászati osztályainak adományozták.

A MOL Románia a közösségek megbízható partnere, és aktívan vesz részt az életükben egy sor hosszú távú társadalmi felelősségvállalási programon keresztül olyan területeken, mint az egészségügy, az oktatás, a sport és a környezetvédelem.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. Jelenleg, a vállalat 247 töltőállomást működtet, valmint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, a Gyermekgyógyító, és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj-, gáz, petrolkémiai és fogyasztói kiskereskedelmi vállalat, budapesti központtal. Több mint 30 országában van jelen 24 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 85 éves szénhidrogén-ipari és több mint 30 éves szén-dioxid besajtolási tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 6 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL elkötelezett amellett, hogy a hagyományos fosszilis tüzelőanyag-alapú tevékenységeit alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható üzleti modellé alakítsa át, és arra törekszik, hogy 2050-re karbonsemleges legyen, miközben részt vesz az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaság kelet-közép európai kialakításában.

Az Erdély Mentőcsoport Csíkszék Egyesületéről

Az Erdély Mentőcsoport Csíkszék Egyesülete 2013 februárjában alakult meg, amelynek fő célja a sürgősségi segítségnyújtás és az elsősegélynyújtási oktatás biztosítása volt. Ugyanakkor az Egyesület küldetése, hogy segítséget nyújtson a családoknak és a kiszolgáltatott helyzetben lévőknek, és katasztrófa vagy más rendkívüli helyzet esetén önkéntesekből álló speciális csapatokon keresztül segítséget tudjon nyújtani.